СМЕХУРКО


КЪМ НАЧАЛОТО                              

Ситроен срещу Запорожец

     Тази история се е случила преди 15 - 17 години. Преразказвам я след като я узнах от приятел на свидетеля, който я разгласил в някакъв форум и т.н.

    Както повечето от Вас си спомнят, по това време по улиците на социалистическа, източна Европа автомобили от  западни производители се срещаха крайно рядко. Но една такава среща се състояла и всички свидетели ще я помнят завинаги.

    И така, кръстовище. Светофарът е загинал и по тази причина там седи полуавтомат със свирка и палка. Приближава се "Ситроен" с дипломатически номера. За своето време супер, мега, турбо гъзария. Излъскан, представителен автомобил. Французите се постарали и натъпкали автомобила със всички мислими и немислими постижения на техниката. В това число и с последните писъци в областта на пасивната и активна безопасност. Но, както ще стане видно, дори са се престарали ...

    Зад "Ситроен"-а се движил представител на руската автомобилна промишленост (тогава още съветска) - "Запорожец" с дядка зад волана.

    После следва стандартна картинка от родните вицове. Явно дядката е бил техен родоначалник. Обаче последователите му и на малкия пръсти не могат да му стъпят, поне по произведения ефект:

    Катаджията се обръща с гръб към "Ситроен"-а. Врелият и печен дипломат, който седи зад волана, оценил това като сигнал при!" и рязко набил спирачки. Естествено дядката със Запорожеца го догонва. И ударът всъщност не бил от най-силните. Но след удара последвали звуци като от новогодишни фойерверки ...

    Катаджията се отдръпнал и се обърнал да види. Ситроена вече го няма. Тоест като да го има, но вече не прилича на кола. Стои на пътя купе без врати и без двигател, зад волана обезумял бесен французин, притиснат към стъклото от въздушната възглавница, на всичкото отгоре залят от глава до пети с пяна...

    Първа сработила въздушната възглавница ... С пиропатрони се отстреляли вратите (за да не заядат след удара)... Отстрелян бил на асфалта и двигателя (за да не влети в салона при челен удар)... И на последно място салонът бил залят с пяна (недай си Боже, в случай на пожар)...

    Дошла Бърза Помощ но не прибрала нито мокрия до кости французин ( с такава система за безопасност какво да му се случи? ), нито дядката ( цялата война на фронта преминал, та някакъв лек удар ли да го уплаши? ). Прибрали катаджията, за да извадят свирката, която глътнал от уплаха.


Всички права запазени.

Всяко плагиатство разрешено, само и единствено със съгласието на  автора .

Неизпълнението на гореописаното ще ви доведе до персонална, най-вече физическа отговорност пред автора и всичките му приятелчета рецидивисти, изнасилвачи на едър и дребен рогат добитък !!!
For problems or questions regarding this web contact [webmaster].

Последно обновена: Юли 30, 2008.