СМЕХУРКО


КЪМ НАЧАЛОТО

Талибански Отчет I

Талибански Отчет II

Талибански Отчет IV

Талибански отчет V 

Delta Force Task Report VI

DELTA FORCE TASK REPORT VI

Mission: The Massive Headache

 

…to Serve and Protect ... to Drink and Vomit…

 

В ранното утро на 31 Декември ...не се чете... година, разпръснатите из целият столичен град, свръхелитни командоси, наследници на героите от Брезник и Санданските опустошители, верни кандидат-поданици на СВИНСКА и членове на ударен отряд Alpha, изпълзяха из укритията си в мъглата на настъпващия ден. Точно в уговорения  час, изпълнявайки с маниакална точност първият етап от  свръхсекретната си мисия, те се събраха на уреченото място – автогара Овча Купел, която напълно оправдава името си приличайки по-скоро на високопланинска кошара, но не и на съвременен терминал осигуряващ безпроблемна и приятна автотранспортна комуникация. Симулирайки поведение на обикновени пътници, хладнокръвните и прецизно обучени професионалисти, се сляха с обстановката, придавайки си неангажиран и дори леко апатичен вид. Качиха се на автобус обслужващ линията София – ...не се чете... По средата на маршрута отвлякоха луксозният автобус, гордоста на балканската автомобилна промишленост - “ЧАВДАР”, модел 1962, като изненадаха нищо неподозиращия водач бай Чавдар Икарусов, който рано сутринта беше ударил две бързи гроздови и му дремеше на оная работа накъде ще подкара ръждивото возило. Пътуващите в автобуса две полуглухи бабички, които си подвикваха рецепти за подагра и трушия на предпоследната седалка и млад леяр, доскорошен работник-първенец в “Кремиковци”, бивш герой на социалистическия труд, носител на орден “Георги Димитров”, фиркан до състояние в което не би разпознал вибратор от локомотив, не заподозряха на йота случващото се. Избраното превозно средство не правеше ни най-малко впечатление никому. Напротив, предизвикваше съчувствие и съжалителни погледи. Благодарение на това, смелите и дисциплинирани, най-нови попълнения на организацията КЕЛФАЙДА, успяха съвсем незабелязано да проникнат в строго охраняваната цел на мисията – Обект Rila. За броени минути взеха контрола над комплекса, организираха и реализираха плана за охрана и отбрана и осигуриха средствата за комуникация необходими за проникването на отрядите Beta и Gamma.

 

Основните сили на операцията – отряд Beta, още при излизането си от базата, попадна на масивна и много добре организирана засада. Под напора на силния вражестки огън и подлото предателство на двама от кандидат попълненията на групата, отряда бе деструкториран и разпръснат. Оцелелите  боеспособни единици, реорганизирани и разпределени в две високопроходими, бойни машини на пехотата се насочиха към обект Rila по две различни трасета.

 

Избягвайки неприятностите и изпреварвайки основната група, бойците от ариегарда - отряд Gamma, спешно се насочиха към крайната точка за да осигурят незабавно подкрепление на изтощените от обилната обедна софра и прекалили с винце и водка командоси от първият, подривен отряд. За голямо съжаление най-вече на шофьора, тяхната устременост не убягна на вражеските сили за сигурност. Маршът им бе неочаквано стопиран от блокада организирана в непосредствена близост до крайната цел. С неадекватно поведение, достойно за селски идиот,  водача на групата успя да заблуди командващият блокадата старшина от КАТ и измъкна отряда от пипалата му, с минимални финансови загуби.

 

Без допълнителни инциденти един след друг на местоназначението  пристигнаха двете части на отряд Beta.

 

Направи се кратка почивка последвана от бърза оперативка. Нова позивна: “Акана kiss me” се получи по свръхсекретния канал за свръзка - кабеларка местна и световно неизвестна и в пълен боен ред обединените сили заеха позиции около претрупаните маси.

 

Точно в 24.00 пускайки националният химн DJ-я обяви на всеослушание дългоочакваният сигнал за атака: “The New Time is Rising…”. Канонадата беше незапомнена и страшна. Ударната вълна се равняваше на тази създадена от осем Boeing 757 и два Airbus 320, с пълни резервоари, взривени едновремено в циганска колиба метър на метър и двадесет с комин от открадната, поцинкована, водосточна тръба, и сателитна антена, способна да поддържа 24 часова връзка  със шестия спътник на третата планета от главната, звездна система на мъглявината Андромеда. За секунди полесражението се покри с отломки и осколки от гениалното изобретение на най-съвремените военни лаборатории,  тоталният хит във въоражението на специалните отряди, оръжието безапелационно накланящо везните на силите на страната на използващият го, катюшата на съвремените бойни действия, атомната бомба на 21 век, фундамента на междузвездните войни, страшилището за системите Stealth и Patriot – долнопробни, китайски пиратки от по 3, 60 лв. кутията.

 

В сумрака на отиващата си нощ, глутница разярени вълци, изскочили с вой от тъмните си дупки, като войните на мрака предвождани от Саруман (Lord of the Rings), изневиделица нападнаха изнемощелите и почти напълно загубили инстинкт за самосъхранение под напора на алкохола и буйните танци, бойци.  Започвайки с невинни закачки и на пръв поглед неангажиращи подмятания хищните орки неусетно обкръжиха смелите войни. Благодарение на перфектната си подготовка и богатия си житейски опит на палавници, добит в многобройни вакханалии и разюздани увеселения, макар и късно, те успяха да разпознаят надигащата се опастност. Незабавно формираха боен ред квадрат, ...хм, по скоро правоъгълник (поради формата на масата) ...и преминаха към “правоъгълна отбрана” (вариант на кръговата отбрана, който се прилага на маса). За радост на главното командване, вече заело позиции по креватите, похърквайки доволно с пълни стомси и мътни главици, инцидента се размина без жертви. Под ударите на хищниците попадна група случайни, съвсем неподготвени за участта си туристи.

 

Поради затягането на мерките за сигурност в обект Rila и поради опастността ръководителят на мисията Gas Can да бъде разпознат и заловен от местните реакционни, партизански формирования, с началото на втория ден,  ситуацията бе ескалирана до “Обстановка” и докладвана спешно в Главната квартира за координиране и управление на мисията. Обект Rila доби временен статут на High Resistance Area, а  командосите получиха заповед незабавно да се насочят, прегрупират и укрият във високопланинският обект Мonastery, квадрант R25 (25 км. от обект Rila). Задачата бе изпълнена успешно и докато новите членове на отряда се запознаваха, в музея на манастира, с устройството и действието на уникалната, 158 килограмова пушка–гаубица, известна в средите на специалистите като “базуката на 18 век”, а част от групата се грижеше за продоволствието в близките кръчма и мекичарница, няколко от най-верните поданици на Алмана....опааа това е вече минало :-) ... на Delta Force, въоражени с топчета от дъвка и смачкани билетчета от градския транспорт, подсигуряваха колегите си, заемайки снайперски позиции по високите етажи на многовековните постройки.

 

В началото на ноща, офицерът за свръзка на отряд Beta си направи самоотвод. Асистентите му Maglata и Blonde, бяха тежко ранени и на тях не можеше повече да се разчита. Другарският съд благородно освободи групата от отговорностите им пред каузата и ги изпрати към базовия лагер с пожелания за лек път.

 

Предвидената за втората вечер наказателна операция срещу тишината и спокойствието в обект Rila започна по план. Въпреки редуцираният брой и натрупаната умора, духа на личният състав беше на ниво, а желанието за конфликти се подклаждаше от предварително погълнатите количества руйно вино и вкусният гювеч на полевата кухня. Голяма изненада и разочарование бе невъзможността  на Съптротивата, локализирана в отбранителния периметър “Кафе-Ресторант Сладкарницата” - най-реномираната и най-луксозна, местна,  тенекиена кръчма, да приеме боя. С множество извинения и видимо съжаление за пропуснатата възможност, коменданта предаде комплекса в ръцете на Delta Force и насочи групата към последното активно съпротивително гнездо, средище на местните, анархични партизански формирования. Те бързо обсадиха отряда, но липсата на кураж, зле организираните им действия, страха породен от вроденото достолепието и геройското безразличие с което безмилостните командоси приеха долните провокации ги обезкуражиха съвсем и те се принудиха безчестно да  свият знамената. Нашите части с лекота разкъсаха обръча на обсадата и преминаха необезпокоявани от никого, за голямо съжаление на The Terminator, който гореше от желание да се развихри. Отегчени от липсата на силни преживявания отряда се оттегли във временния лагер и се отдаде на  комарджииски страсти: Руска рулетка, Бакара, Двадесет и едно и Стрииппокер разгоряха пламъка в сърцата на родените убиици (няма да си признаем че цяла нощ играхме на Маккау я:-).

 

Инвазията в Обект Bravo започна в последнит ден на мисията. Първи към целта настъпиха отряд Gamma и оцелялата част от отряд Beta, попълнена с член на отряд Alpha. Те проведоха бърз разознавателен марш на скок, набелязвайки основните цели. Перфектното сработване и гениалният план позволи на бойците от отряд Alpha ползващи обществен транспорт, да се присъединят към основната група незабавно след края на обхода и точно преди началото на основната  операция “Помотване и безцелно блеене по кебапчииниците в Джумаята”.

 

Въз основа на цитираните факти, класифицирам настоящата мисия като успешна и повишавам всички уастници в чин! Отчитам като основен (според мен и единствен) недостатък на проведената специална операция ненавременното и крайно изненадващо напускане на полесражението от страна на доказания ветеран, заслужилият майстор на купонджииските изцепки, доскорошният началник сервиз, Ба’тът на Батовете, офицерът за свръзка на отряд Beta - Майор Smit. Нека той сам си вземе поука и занапред радетелства по-всеотдайно  за каузата!

 


Всички права запазени.

Всяко плагиатство разрешено, само и единствено със съгласието на  автора .

Неизпълнението на гореописаното ще ви доведе до персонална, най-вече физическа отговорност пред автора и всичките му приятелчета рецидивисти, изнасилвачи на едър и дребен рогат добитък !!!
For problems or questions regarding this web contact [webmaster].

Последно обновена: Юли 30, 2008 г.