МОТО-СМЕХУРКО

 

 

 

 

Мото Алпи 2012

Moto Alps 2012

 

 

 

 

 

Алпийска Приказка

 

 

Австрия и Баварските замъци     Швейцария и Италия     Алпийска Приказка

 

 

Днес беше перфектният ден за каране на мотор. Сигурно за цяла година има не повече от 2-3 такива дни. Слънцето сипеше топлината си с пълна сила, вчерашният дъжд беше отмил всяка прашинка, а вятъра беше отвял надалеч и най-малкото облаче. Не се съмнявах, че всеки с двуколесно в гаража, беше бил дузпата на ежедневните терзания и летеше на свобода, носейки широката си усмивка нанякъде и пълнейки душата си с красива благодат...

 

... Such a Perfect Day...

(не е клипче, просто си пуснете музиката и четете нататък :-D)

 

 

Настилката позволяваше да се възползваш на 100% от възможностите на машината.

 

Стъпихме на път 111 в самото му начало, близо до Sillian и пред очите ни започнаха да се редуват пейзажи от приказките...

 

... градчета...

 

 

... селца...

 

 

... зелени морави...

 

 

 

... кротко пасящи кравички...

 

 

... косачи...

 

... замъци...

 

... църкви...

 

 

 

 

 

 

... китни къщурки...

 

 

 

 

 

 

 

... планински вериги...

 

... с остри виражи...

 

... и навсякъде мотори, мотори, мотори.

 

Парапланера се плъзгаше във въздуха, но всички щастливци върху мотоциклети, днес летяха истински.

 

Летяхме и ние на крилата на нашата Алпийска приказка изживявайки днешният ден като Гала пътешествието на цялата кампания. Това беше последният ни ден в Алпите и той беше най-красивият от всички.

 

Достигнахме краят на път 111 близо до Gaillitz и се отклонихме към тунела Караванкен.

 

В Словения нямаше как да пропуснем езерото Блед. От години мечтая да го посетя и в същото време не ни се разделяше с красивите природни чудеса. Последно благосклонно намигване от Съдбата преди неизбежните часове на магистралата.

 

Езерото е изключително красиво. Намира се само на няколко километра от главният път и да минеш от тук без да се отбиеше е престъпление.

 

Дългият път към дома беше отегчителен, но ни помогна да сложим в ред мислите си.

 

Кратка спирка в ресторант "Стара Србия", в центъра на Ниш. В интерес на истината не ни предложиха това, което помнехме от 2011. Макар и все така вкусни, порциите бяха намалели на половина... и тия 3 картофа :-) "Ами, криза е..." (стига оправдания, бре, алоооооу!!). Ще търсим по-малко комерсиално място следващият път. Ширпотребата вече е минала от тук.

 

Живи и здрави Добре дошли у дома!

 

За пореден път ще оставя усмивките на лицата ни да говорят вместо нас. Всички емоции събрани днес и предходните дни се вихреха в главите ни в неописуем но прекрасен танц, замайващ сетивата и объркващ подредбата на спомените, до състояние в което омаята от удовлетворението те кара да мислиш за всички тях едновременно и в същото време да не мислиш за нито един от тях конкретно. Така, в своеобразен транс, се носехме напред, рестартирали из основи емоционалните батерии и готови да започнем пътешествието отново, точно тук и сега. Това всъщност бе и основната разлика с всички предходни пътешествия, подреденият и лишен от изненади свят ни спести мислите за всичко останало и ни накара да се фокусираме върху величието на природата, която ни разтърси неописуемо и силно, карайки ни да мечтаем да се върнем пак и пак, защото:

Човека е ЧОВЕК, когато е на път!

 

И както подобава на всяка истинска приказка - Три дни яли, пили и се веселили...

 

Дерзайте!

Ilarioncho

'2013

 

 

За любителите на статистиката

 

Планирани

Действителни

 

 Километри

4 500

3 930

 km

 Гориво

270

260

 l

 Разход

6

6,6

 l/100

 Дни

8

9

 Days

 Пари (за двама)

3 100

2 100

 лв.

 

Пълната информация е достъпна тук

 

 

 

Горе ^

 

Карта на маршрутa

 

 
 

 

Коментари

 

 

Име:

Email, ICQ или Skype:

Вашето мнение:


Книга за гости - Визуализация


2013-02-12 12:03:24
От: Бойко
Email, ICQ или Skype: boikoop@abv.bg
За пореден път си започнал супер обещаващо тази алпийска приказка, не му се иска на човек да свършва със "споко народее ...". С нетърпение чакаме продължението. На някой снимки предполагам си си упражнявал фотошопа, има нереално красиви места и съчетание от цветове. Кога каза ще ходите пак към Алпите? :)


2013-02-14 22:38:47
От: Ilarioncho
Email, ICQ или Skype: smehurko.info@gmail.com
Да, има няколко на които се упражнявах. При това не много успешно :-) Това докато се науча как се снима зелено с тоя фотоапарат. После са си истински. Просто действително цветовете там са уникални, ако е ясно времето. А всъщност както се вижда не само цветовете са уникални. Ако някой знае как се пипат с редактора снимки с лека мараня, за да се изчистят, ще съм му много благодарен да сподели. Има доста, които изглеждат леко в мъгла от влагата и ще е добре да се оправят лекичко може би.


2013-03-03 22:29:23
От: Мони
Email, ICQ или Skype: m.krumova_84@abv.bg
Направо ми останаха очите, да гледам кога ще го публикуваш. Голяма съм ви фенка,пътувам направо заедно с вас.


2013-05-22 22:39:39
От: Ilarioncho
Email, ICQ или Skype: smehurko.info@gmail.com
Благодаря за коментарите! Има няколко засечки от служебен характер, но пък са свързани с пътуване, така че е за добро. Надявам се скоро да довърша вотрата част, на половина е готова.


2013-03-11 23:40:48
От: Ариана
Email, ICQ или Skype: ariana_f@abv.bg
От силата на цветовете буквално ми секва дъха. Толкова са плътни, наситени и свежи… сякаш току-що са положени на платното от изкусен художник. Гледките са уникални! Главозамайващ е кадъра на глетчера! Като се замисли човек, как свличащият се лед е издълбал този улей, все едно върховната сила, наречена природа, преди хиляди години е търкулнала болид, по бобслей писта. Илко, снимката, на която съвсем реално почувствах разреденост на кислорода, е тази с гледката от паркинга, намиращ се на височина 2 428м. Само мога да ви завиждам, че сте преживели тази гледка! Като извън Земно е. Не знам как иначе да го опиша. Виждала съм далеч, далеч по-скромни гледки, пред които съм застивала, чудейки се как да обхвана с фотото си величието им, а за това, ширнало се пред вас… зор ще е да си видял, докато си го щракал:). Брей, от толкова чист въздух - огладнях:). С нетърпение чакам разказа ти за "България на Европата" и за любимата ми Италия!


2013-09-13 21:43:23
От: Стефан Марков
Email, ICQ или Skype: stefan_mark@mail.bg
Здравей Smehurko, Много се радвам, че си осъществил още една дългоочаквана мечта. Приказката найстина е невероятна и с нетърпение ще очаквам да видя и продължението й. Не се знае, току виж, някой ден да ме сполети и мен това щастие да мина по твоите стъпки! :)


2013-03-28 17:01:41
От: Калин
Email, ICQ или Skype: kalin_z@abv.bg
Поздрави от още един фен на пътешествията! Чудесен разказ с готини снимки!


2013-04-17 19:50:34
От: MadMax
Email, ICQ или Skype: hoffmadmax@abv.bg
Здравей, Смехурко :) Поздравления за къртовския труд по публикуването на този и предните мото-пътеписи. Страхотни са! Аз и съпругата ми също обичаме и практикуваме мото-пътешествия от типа "по света и у нас". Някак си, четейки вашите, "усещаме, че сме от една порода" :). За това се интересуваме дали планирате нещо за това лято и дали приемате спътници. Желаем успехи и безаварийно каране винаги и навсякъде, много положителни емоции и точната порция адреналин за да бъде всичко хем незабравино, хем безопасно :) ...


2013-09-13 21:43:41
От: Наталия
Email, ICQ или Skype: natalyz@mail.bg
Браво и на двама ви! Сърцето ми спря, докато изчета и разгледам всичко, а след това заби бясно в очакване на продължението!


2013-05-09 21:15:57
От: Бойко73
Email, ICQ или Skype: boiko73@mail.bg
Страхотно. Беше наистина удоволствие да прочета пътеписа. Сайта ми е от любимите и се радвам, че продължават разказите в него.


2013-09-13 21:44:08
От: ariana_f@abv.bg
Email, ICQ или Skype: Ариана
Уникално… уникално преживяване е четенето на мислите ти Илко! Освен прекрасните снимки, за които безспорен принос има безстрашната Дидка /това да си на седло, яхнала толкова коне :), да се държиш И да правиш снимки в движение - иска се голяма смелост!/,завладяващия начин, с който само ти, драги Разказвачо, можеш да разкриваш мислите и емоциите, съпътствали новото ви приключение, радвам се и на поредното Нещо, дало още по-голяма сила на въздействие на повествованието – страхотната музика! Надали има някой, който когато пътува да не обича да слуша музика, или пък при липсата на такава, да не си тананика нещо. Радвам се, че чух музиката от вашето пътуване !:) п.с. Искрено се забавлявам и със заглавните снимки/колажи, на пътеписите ти! Следя развитието им с голям интерес :)!


2013-09-13 21:44:30
От: Asen
Email, ICQ или Skype: Email: a.asparuhov@gmail.com
Ilarioncho, страхотно пътешествие, перфектна организация и неворятен пътепис- Шапка долу!


2013-09-13 21:45:15
От: Ilarioncho
Email, ICQ или Skype: smehurko.info@gmail.com
@Асене, шапките се свалят долу, само за да се сложи каската, на тяхно място, хахаххахах, но аз знам, че вие вече планирате вашето ходене в Алпите. Видял си предполагам линка към файла, в края на пътеписа. Там има систематезирано инфо за доста места, които си струват посещението. Ще Ви помогне предполагам при организацията. Дръж ме в течение, че пак ми се ходи натам.

@Наталия, вие какви ги творите последните две години. Дай някой линк и може би някое пътеписче.

@Арианке, ти нали си знаеш, че имаш резервирано място в нашите пътувания... само трябва да си завериш билета :-D

@Mad Max, това не е порода, лекарите му казват психическо отклонение :-) И според моите наблюденния не се лекува хахаха...

@Бойко 73, и на мен ми се чете, да знаеш... и чакам писанието за Азия :-D

@Стефчо (Марков) радвам се, че си писал тук. Означава, че жаждата за пътешествия още не е угаснала... а щом е жива толкова време ще я бъде :-D Продължавай да се целиш високо!


2013-11-29 09:04:03
От: Димитър
Email, ICQ или Skype: d.kambarev@gmail.com
Здрасти, страхотен пътепис, наистина ме развълнува особено поради причината, че преди няколко седмици и аз бях на път 111, дори спах 5 поредни вечери на това място. Наистина е приказно. Направи ми впечатление, че пътуваш по магистралата към Австрия. Това е наистина ненужно. Пътят през Босна и Хърватия е невероятено приказен, много по-евтин и страхотен за мотори. Споделям ти нашият маршрут. Успех и дано се срещнем на някой завой! Ако имаш интерес ще ти разпратя снимки от пътищата и ще ти разкажа за тях. Успех!


2013-11-29 08:59:39
От: AquABaY
Email, ICQ или Skype: excepaive@mail.ru
You have more useful info than the British had colonies.


2013-11-29 09:13:04
От: Михела
Email, ICQ или Skype: ketrin_m@abv.bg
Вълшебно! :)


2016-12-13 15:52:09
От:
Email, ICQ или Skype: yordan.danchev@festo.com


 

 

Австрия и Баварските замъци     Швейцария и Италия     Алпийска Приказка

 


Всички права запазени.
Всяко плагиатство разрешено, само и единствено със съгласието на автора .
Неизпълнението на гореописаното ще ви доведе до персонална, най-вече физическа отговорност пред автора и всичките му приятелчета рецидивисти, изнасилвачи на едър и дребен рогат добитък !!!

For problems or questions regarding this web contact [webmaster].


Moto
 

Вижте също:

image 1
Пътешествието през Родопите до морето

2006
Виж повече >>

image 1
Солун, Бяло море, Кавала и о.Тасос 2007
Виж повече >>

image 2
4'600 km по Tурското крайбрежие 2008
Виж повече >>

image 1
Диарбекир, Кюрдистан и Планината Арарат 2009

Виж повече >

image 1
Красотите на Балканите и Адриатика 2009

Виж повече >

image 1
Сирия, Йордания и Петра - Пустини, Морета и красота 2010

Виж повече >

image 1
Алпийска приказка през Австрия, Германия, Швейцария и Италия 2012

Виж повече >